Selecteer een pagina

Lustrum / Reünie

Viert uw school binnenkort een jubileum en wilt u hiervoor alle reünisten uitnodigen? OrganiTief neemt voor u de organisatie uit handen en zorgt ervoor dat het een reünie wordt om nooit te vergeten: niet alleen voor u, maar ook voor alle reünisten.

Lustrum / reünie basisschool Reünie / lustrum Lustrum middelbare school

Hieronder vindt u enkele referenties van reünies die OrganiTief in het verleden georganiseerd heeft.

Leerlingenlustrum

“Dankzij de vele contacten die ze hebben, konden veel ideeën gerealiseerd worden.”

Voor de organisatie van onze leerlingenlustrum hebben wij samengewerkt met OrganiTief. Ze hebben een goed inlevingsvermogen van wat er aanslaat bij onze leerlingen en kwamen met goede creatieve ideeën. Dankzij de vele contacten die ze hebben, konden veel ideeën gerealiseerd worden. Door snelle terugkoppeling hadden we een duidelijk overzicht van de stand van zaken en de kosten. Op de dag zelf gaven ze duidelijke instructies aan alle medewerkers en werkten ze actief mee. Dankzij OrganiTief was het een geslaagd evenement waarbij aan alles is gedacht en er voor elk wat wils was.

Lees de volledige recensie

85 jaar VCL

“Gelukkig was daar onze redder in nood: OrganiTief.”

Het VCL bestond 85 jaar en dat was aanleiding voor een groot feest voor circa 800 reünisten in de namiddag van 11 oktober 2014. Het organisatieteam bestond uit docenten en (overige) oud-leerlingen van de school. Een flinke klus als je bedenkt dat de meesten van ons de organisatorische werkzaamheden naast een (fulltime)baan moesten doen. Vergaderingen werden tussen alle lessen en banen door gepland, het budget was beperkt, maar toch moest het een fantastisch feest worden: een hele uitdaging!

Reünie / lustrum middelbare schoolGelukkig was daar onze redder in nood: OrganiTief. Wegens zeer goede ervaringen bij een voorgaand lustrum werd besloten Petra ook nu weer te vragen om bij de organisatie te helpen. En wat is Petra wederom van onschatbare waarde gebleken! Vergaderingen werden kordaat maar vriendelijk voorgezeten en met het motto ‘zoveel mensen, zoveel meningen’ wist Petra op onnavolgbare wijze raad. Petra kon iedereen die we nodig hadden binnen de school voor zich winnen en kwam elke vergadering weer met creatieve en betaalbare ideeën waar niemand aan had gedacht. Van een ‘kiekjeskast’ voor de jongere reünisten tot zitjes voor de ouderen, met iedereen werd rekening gehouden. Ook van haar uitgebreide netwerk hebben wij gebruik mogen maken, hetgeen veel (zoek)werk uit handen nam. En telkens bleef zij in het oog houden dat het wel een lustrum voor en door oud-leerlingen moest blijven.

Dit jaar hadden wij het voorrecht een tweede organisatorisch talent aan ons team te mogen toevoegen: Anouk, eveneens werkzaam voor Organitief. Zij bleek een ster in het maken van posters, boekjes, het bedenken van de inrichting van diverse ruimtes en het vinden van oplossingen voor problemen waar we niet uit leken te komen. Ook zij heeft ons veel werk uit handen genomen.

Reünie / lustrum middelbare school

De dag zelf was een groot succes met veel positieve reacties van oud-VCL’ers. Aan alles was gedacht: van stroopwafels tijdens de voorbereidingen ’s ochtends tot een bedankje voor de leerlingen die geholpen hadden aan het eind van de dag. Petra was op 11 oktober het aanspreekpunt waardoor wij zelf ook nog van het lustrum hebben kunnen genieten. Al met al was het een zeer geslaagde dag, mede dankzij de professionaliteit van Petra en Anouk. Petra en Anouk: nogmaals veel dank!

Caroline Jager-de Hoop Scheffer

Lees de volledige recensie

 

Reünie ‘De Valken’

“Een perfecte locatie (de we zelf niet hadden bedacht), binnen het budget, helemaal compleet met eten, drinken, muziek, techniek en dat alles via één aanspreekpunt: OrganiTief.”

Met een groepje van 5 man zouden wij ‘wel even’ een reünie voor 60 mensen organiseren. Iedereen kende wel een geschikte locatie en zou een offerte opvragen. Een professioneel organisator? Dat zouden we niet nodig hebben. Het secretariaat van één van ons kon ook wel ondersteunen. Dat viel dus vies tegen. De offertes waren vergelijkbaar als appels met peren, te duur, onvolledig of onaantrekkelijk en allemaal anders van opzet. Dat zou dus even wat meer tijd gaan vergen om dat allemaal te regelen. Een duidelijk geval van onderschatting!

Eén van ons kende OrganiTief en heeft de hulp van Petra Polderman ingeschakeld. Binnen een dag was het rond. Een perfecte locatie (de we zelf niet hadden bedacht), binnen het budget, helemaal compleet met eten, drinken, muziek, techniek en dat alles via één aanspreekpunt: OrganiTief. Lekker overzichtelijk. Meer feest, voor hetzelfde geld (door de goede connecties van OrganiTief heeft zij betere afspraken) en een enorme tijdbesparing. De volgende keer starten we direct bij haar! Petra bedankt!

Michiel van de Weijer, Claassen, Moolenbeek & Partners

Lees de volledige recensie

 

Reünie Visser ’t Hooft Lyceum

“Haar overredingskracht, zonder opdringerig te worden, heeft de juiste mensen op het juiste spoor gebracht en gehouden.”

Evenementenbureau Scheveningen voor lustrum / reünie

Bij de organisatie van onze reünie ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan is Petra Polderman van grote waarde gebleken. Onze reünie moest in een periode van ongeveer 3,5 maand georganiseerd worden. Haar organisatietalent, maar ook de mogelijkheid zich ‘in te werken in de organisatie’ en op die manier de sleutelfiguren voor een reünie kunnen identificeren, zijn van grote waarde geweest. Haar overredingskracht, zonder opdringerig te worden, heeft de juiste mensen op het juiste spoor gebracht en gehouden.

Evenementenbureau Scheveningen voor lustrum / reünie

Petra is in staat om de sterke punten en sfeer van een organisatie in korte tijd in kaart te brengen en die daarna duidelijk over het voetlicht te brengen. Op de reüniedag was zij de rust zelve, behield het overzicht en was overal. Klanten (de reünisten) werden benaderd om te informeren naar hun welzijn en ervaringen. Voor zover nodig werd daarop direct gereageerd. Kortom: we zijn blij dat we Petra Polderman bij de organisatie van onze reünie hebben ingeschakeld.

Jan Smelt
oud locatiemanager Visser ’t Hooft Lyceum

Lees de volledige recensie

 

80 Jaar VCL – 16e Lustrum feest

“Het feestelijke evenement had de ziel van de school in zich en was tegelijkertijd professioneel georganiseerd.”

Evenementenbureau Scheveningen voor lustrum / reünie

De voorbereidingen van het 16e lustrum van het Vrijzinnig Christelijk Lyceum startten al begin 2007, twee-en-een-half jaar voor de feestelijke viering zelf. Rector Frits de Graaff had in die tijd een gevarieerd vrijwilligersteam samengesteld van oud-VCL’ers die vol ambities zaten om er een bijzonder lustrum van te maken. Meer dan genoeg goede wil, maar al snel bleek dat de organisatie van een dergelijk groot evenement, waarbij meer dan 1000 mensen werden verwacht te veel gevraagd was voor mensen zonder organisatorische ervaring.

In de loop van 2007 kwamen we terecht bij Petra Polderman en vanaf dat moment liep het eigenlijk op rolletjes. Petra had oog voor de grillen van de vele betrokkenen, wist de uiteenlopende belangen binnen de school te verenigen, had aandacht voor het betrekken van de leerlingen zelf en ging handig om met de verschillende visies van de verschillende generaties die bij het lustrum betrokken waren.

Het lustrum werd inderdaad een groot succes. Het feestelijke evenement had de ziel van de school in zich – een lustrum door VCL’ers en voor VCL’ers – en was tegelijkertijd professioneel georganiseerd. De voorbereidingen en de dag zelf liepen zo gesmeerd dat de aandacht van eenieder volledig kon worden gericht op het realiseren van een prettig evenement met een goede sfeer. En dat is gelukt. De complimenten van oud leerlingen komen nog steeds binnen!

De professionele inzet en ook de enorme persoonlijke betrokkenheid van Petra was daarbij een cruciale succesfactor. Dank Petra!

Giedo van der Zwan

Lees de volledige recensie